EPERECEPT

Otthon tesztelt receptek epés olvasók számára

Borjúbecsinált

Hozzávalók: 60 dkg borjúhús (pl.: comb) felkockázva, 2 szál sárgarépa, 15 dkg zöldborsó, 1 fej apróra vágott vöröshagyma, 1 l húslé, esetleg leves, 1 kk só, 2 babérlevél, csipetnyi bors, 1/2 citrom leve, 1 ek liszt, kevés hideg víz

A felkockázott borjúhúst a szintén kockára vágott sárgarépával, vöröshagymával és a zöldborsóval felteszük főni a húslében. Ha felforrt, beletehetjük a borsot és a babérlevelet is. Amikor megpuhult a hús megkóstoljuk kell-e még hozzá só, ha igen, tegyünk hozzá. A levét ekkorra már kb. a felére leforrta, most tegyük hozzá a fél citrom levét és habarjuk be liszttel. Habarás: a lisztet 2-3 ek hideg vízzel elkeverjük, szedünk hozzá a forrásban lévő szaftból, majd az egészet visszaöntjük a húsra, 1 percig forraljuk. Ennél az ételnél az a jó, hogy magunkra szabhatjuk: azaz cserélgethetjük a zöldségeket: tehetünk bele zöldborsó helyett spárgát, vagy répa helytt gombát is. Rizzsel, vagy kusz-kusz (couscous) illik hozzá.

4 adag köret nélkül: 1050 kcal

Sült csirkecomb zöldcitromos salátával

Hozzávalók: 2 egész csirkecomb, kevés sült csirke fűszerkeverék, 1 fej zöldsaláta (vagy 200-300 g konyhakész salátakeverék), 3 db hónapos retek, 5 dkg fenyőmag, kevés parmezán vagy más sovány sajt, 1 lime leve (fél citrommal helyettesíthető), 1 ek olivaolaj, 1 kk majonéz, 1kk só, 1kk gyümölcscukor

A csirkecombot vékonyan bedörzsöljük a fúszerkeverékkel, sütőzacskóba helyezzük és 190 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Ha nincs sütőzacskó, akkor egy tepsibe helyezzük a combokat és alufóliával fedjük le azt. A salátához a leveleket megmossuk és lecsöpögtetjük, a retket felkarikázzuk, a fenyőmagot száraz serpenyőben halványbarnára pirítjuk a sajtból zöldséghámozóval forgácsokat vágunk, mindent egy tálba halmozunk és elkészítjük az öntetet. Az öntethez a lime levét, az olajat, a majonézt, a sót és a cukrot egy kis befőttesüvegbe tesszük és addig rázzuk, amíg egynemű nem lesz. Csak közvetlenül tálalás előtt öntjük a salátára. 

2 adag: 883 kcal


Natúr szelet

Hozzávalók: 8 szelet vékonyra vert sertéskaraj, kevés húspuhító só (elhagyható), fűszerkeverék (1 kk kömény, 1 kk só, 1 kk ételízesítő, 1 kk majoranna), 2 ek olaj

A húst beszórjuk a húspuhító sóval, így kloppfoljuk ki vékonyra, végül beszórjuk a fűszerkeverékkel. Egy teflonserpenyőt felforrósítunk, ezt követően öntjük bele az olajat, várunk pár másodpercet és nagyon erős lángon kisütjük a hússzeleteket. Első oldalát 2 percig, a másikat 1,5 percig sütjük.

4 adag: 1120 kcal


Túróval töltött csirkecomb

Hozzávalók: 2 egész bőrös csirkecomb, 20 dkg ricotta vagy más sovány túró, 5 dkg parmezán, vagy más sovány sajt, 1 ek tej, 1+1 kk só, 1 kk snidling

A csirkecombokat besózzuk 1 kk sóval, a bőrüket óvatosan felemeljük az újjunkkal a húsról, hogy legyen hely a tölteléknek. a túrót összekeverjük a reszelt sajttal, a tejjel, 1 kk sóval és a snidlinggel. A tölteléket a combok bőre alá töltjük. A combokat sütőzacskóba (vagy lefedett tepsibe) helyezzük és 190 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük. Az utolsó 10 percben vágjuk fel a zacskót (forró gőzre vigyázzunk), vagy vegyük le a tepsiről a fedőt és pirítsuk meg a csirke bőrét.

2 adag: 674 kcal


Fetával töltött csirkemell cukkínis ágyon

Hozzávalók: 2 fél bőrös csirkemell, 10 dkg feta sajt, 1 kk majoranna, 1 fej vöröshagyma, 2 egész cukkíni, 15-20 szem koktélparadicsom, 1/2 ek olaj, 1 kk só

A csirkemelleket felszúrjuk, azaz hosszanti irányba átszúrunk rajtuk egy vékony pengéjű kést, kicsit tágíthatjuk a lyukat, hogy a sajtot viszonylag nagy darabban bele tudjuk helyezni, de vigyázzunk ne vágjuk át. Ha beletettünk a sajtot, a melleket megszórjuk sóval és majorannával. A vöröshagymát felcikkezzük, a cukkínit felkockázzuk a paradicsomot pedig úgy ahogy van a hagymás-cukkínihez keverjük. A zöldségeket sózzuk, ráöntjük az olajat és a keveréket sütőzacskóba öntjük, ráhelyezzük a töltött húsokat. 200 fokra előmelegített sütőben 50-55 percig sütjük, az utolsó 10 percben nyissuk fel a zacskót, hogy megpirulhasson a husi teteje.

2 adag: 889 kcal


Hekk egyszerűen

Hozzávalók: 5-6 db hekkfilé, 1 ek olaj, 1 kk só, 1kk szárított citromfű

A hekkfiléket mgszórjuk a sóval és a citromfűvel. A sütőzacskóban egyenletesen eloszlatjuk az olajat, belehelyezzük a filéket és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. (Akkor jó, ha már nincs lé a hal alatt.) Krumplipürével és almakompóttal tálaljuk.

2 adag köret nélkül: 530 kcal


Eszterházy rostélyos könnyedén

Hozzávalók: 80 dkg marharostélyos, 2 szál sárgarépa, 1 vastagabb fehérrépa, 1 fej vöröshagyma, 1 ek olaj, 1 dl tejföl, 1 ek liszt/keményítő, 1 kk só, 1 kk majoranna, 1 kk ételízesítő, 2 babérlevél, 1/2 l forró víz

A rostélyost felcsíkozzuk, a répákat és a hagymát felkockázzuk. Az olajon megpároljuk a hagymát, rádobjuk a húst és addig pirítjuk, míg elveszti a vöröses színét, akkor hozzáadjuk a répákat is. Beletesszük a fűszereket: sót, majorannát, ételízesítőt, babérlevelet és kb 20-30 másodpercig még pirítjuk, végül felöntjük a forró vízzel, lefedjük és puhára pároljuk. Közben a levet lehet pótolni, ha a hús makacskodna. Ha megpuhult a husi, behabarjuk, de vigyázzunk, annyi levet hagyjunk rajta habarás előtt, hogy a húst éppen ellepje. Habarás: A lisztet elkeverjük 2-3 ek hideg vízzel, aztán a tejföllel, végül a forrásban lévő húshoz öntjük: addig főzzük míg be nem sűríti azt. Rizzsel, makarónival nagyon finom.

4 adag köret nélkül: 1860 kcal



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 9
Tegnapi: 2
Heti: 30
Havi: 315
Össz.: 98 138

Látogatottság növelés
Oldal: Húsételek, halételek
EPERECEPT - © 2008 - 2024 - eperecept.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »