Hozzávalók: 18 dkg (diabetikus) kakaós keksz, 6 dkg margarin, 3 ek víz, 500 g sovány túró, 500 g natúr joghurt, 500 g mascarpone light, 10 dkg gyümölcscukor, 1/2 vaníliarúd kikapart belseje/1 csomag bourbon vaníliás cukor, 1 lime héjja, 2 cs. zselatin fix, 2 lime kicsavart leve, 1 fél citrom leve, kevés víz, 1 ek gyümölcscukor, 1 szintelen tortazselé.
A kekszet összemorzsoljuk, összegyúrjuk az olvasztott margarinnal és a 3 ek vízzel, majd a masszát egy kb 23-25 cm-es tortaforma aljába egyenletesen eloszlatjuk (kézfejjel a legkönnyebb). A túrót, a joghurtot, a mascarpone-t kézi habverővel kikeverjük, majd ha már nagyjából egynemű hozzátesszük a vaníliarúd kikapart belsejét, a lime héjját, a cukrot, a zselatin fix-et és további 2 percig erősen verjük, végül a kekszes alapra öntjük. Az egészet betesszük a mélyhűtőbe 15-20 percre. Közben elkészítjük a lime tükröt. Kifacsarjuk 2 lime és egy fél citrom levét, mérőedénybe tesszük, hozzákeverjük a cukrot is, majd kevés vízzel kiegészítjük 250-300 ml-re (vagy amennyi a tortezselé elkészítéséhez kell). A lével előírás szerint elkészítjük a tortazselét, 2-3 percig állni hagyjuk, végül a torta tetejére kanalazzuk óvatosan, hogy ne zavarja fel a túrókrémet, majd 5-6 órára hűtőbe tesszük.
16 szelet: 2860 kcal
Hozzávalók a piskótához: 4 ek liszt, 1 ek kakaó (cukrozatlan), 4 ek gyümölcscukor, 3 tojás, 2 ek olaj, 1 ek ecet, 1/2 cs. sütőpor; a krémhez: 2 cs tejszín ízű pudingpor, 9 dl tej, 6 ek gyümölcscukor, 10 dkg kókuszreszelék, 1 ek kakaópor a díszítéshez
Előbb a krémet készítjük el. A pudingot 9 dl tejben 6 ek cukorral megfőzzük, ha levettük a tűzről belekeverjük a kókuszreszeléket. A piskótához a hozzávalókat összekeverjük kézi habverővel egy mikrozható formát (például kb. 20 cm átmérőjű tortaformát) vékonyan kikenünk olajjal és beleöntjük a masszát, 700W-on min. 5 percig sütjük. 5 perc után beleszúrunk egy hústűt, ha nem ragad hozzá tészta, akkor kivesszük, ha még ragad további 2 percig mikrozzuk. (Akkor jó biztosan a piskóta, ha elvállik az edény falától.) Amíg meleg a tészta öntsük rá a krémet. Fedjük le folpack-kal úgy, hogy az közvetlenül érintkezzen a krémmel, így hűtsük ki. Ha kihűlt szedjük le a folpackot a krémről és szitáljunk rá kakaóport.
12 szelet torta: 2160 kcal